Oog voor de toekomst

Groen daken

Wist je dat het ook mogelijk is om een groen dak aan te leggen? Een groen dak is een plat- of hellend dak begroeid met planten, kruiden of grassen. Groen daken worden steeds populairder en zien we (momenteel nog) voornamelijk in grote steden.

Een groen dak is een duurzame dakbedekking waarmee je investeert in de toekomst en een bijdrage levert aan het milieu. Bij Meesterdak zijn we specialist in het aanleggen van groen daken.

Een groen dak ziet er niet alleen mooi uit. Het biedt ook een directe verbetering van het leefmilieu voor mens en dier.

Meesterdak Venray

De voordelen van groen daken

 • Absorbeert regenwater
  De steeds vaker voorkomende overlast door hevige regenval wordt beperkt doordat groen daken minimaal 50% van de neerslag op kunnen slaan.
 • Verkoeling
  Planten verdampen water, wat leidt tot verkoeling van de lucht. Ideaal om in te zetten in een stad.
 • Geluidsisolatie & luchtzuivering
  Een groen dak werkt als een geluidsbarrière om het pand. Het absorbeert geluid en zorgt voor meer omgevingsrust, zowel binnen als buiten. De platen van een groen dak filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof.
 • Biodiversiteit
  Door groendaken wordt de biodiversiteit gestimuleerd, dit is goed voor mens en dier.
 • Verlengt levensduur
  Een groen dak verlengt de levensduur van het dak. Gemiddeld gaat een groendak eens zolang mee.
Groen & Duurzaam

Groen daken spelen een belangrijke rol in het realiseren van energiezuinige, onderhoudsvriendelijke en een duurzaam gebouwde omgeving. Wist je dat steeds meer gemeenten subsidies verstrekken om de toepassing van groene daken te stimuleren? Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden voor jouw groen dak? Informeer naar de mogelijkheden via info@meesterdak.nl.

Wil je meer informatie over een groen dak? Neem dan contact met ons op.

Brochure Groene Daken

Groen & Duurzaam